MAJA BXAplus 434 i 554 to urządzenia przeznaczone do taśmowego skórowania świeżych cięć wieprzowych, takich jak boczek, łopatkę, tłuszcz grzbietowy, tłuszcz karkowy, podgardle, karkówkę i szynkę bez kości (również z knykciem bez kości), a także szynkę bez kości i bez mięśnia wewnętrznego.
Precyzyjne skórowanie z automatyczną kontrolą cięcia i optymalnym naciskiem
Dzięki zastosowaniu procesu mechanicznego, bez konieczności używania barier fotoelektrycznych czy technologii sprężonego powietrza, nóż jest optymalnie pozycjonowany w stosunku do mięsa na początku procesu skórowania. To zapewnia maksymalne usunięcie skóry, pozostawiając minimalne resztki. Pozostałości skóry mogą wynosić zaledwie 1%, w zależności od rodzaju produktu i cięcia, co oznacza, że prawie nie wymaga dodatkowej obróbki. Dzięki temu oszczędza się czas i pracę, a jakość produktu wzrasta. Brak konieczności ręcznego usuwania resztek skóry zmniejsza ryzyko uszkodzenia powierzchni produktu.
Szybka i łatwa zmiana ustawień
Wysokość wałka dociskowego można dostosować indywidualnie w ciągu kilku sekund, co minimalizuje przestoje między produktami. Urządzenie zawieszenia i jednostkę sprężynową można dodatkowo dostosować, aby uzyskać najlepsze możliwe ustawienia nacisku dla każdego rodzaju cięcia mięsa.
Cechy
Najwyższe standardy bezpieczeństwa
Łatwa wymiana noża dzięki urządzeniu szybkiego blokowania
Brak konieczności demontażu uchwytu noża do czyszczenia
Szybkie i łatwe czyszczenie i konserwacja
Zgodność z regulacją UE EN 12355
Certyfikat bezpieczeństwa GS, przetestowany przez niemiecki organ BGN