Opis urządzenia

MAJA BXAplus 754 przeznaczona jest do przenośnikowego oskórowania wszystkich świeżych kawałków wieprzowiny, np. boczku, boczku, słoniny, słoniny z karku, podgardla, łopatki i czapki szynkowej, łopatki bez kości (także z golonką bez kości) oraz szynki bez kości i bez wierzchu, itp.

Skórowanie za pomocą urządzenia zorientowane jest na wydajność dzięki automatycznej kontroli cięcia i optymalnemu dociskowi. Proces mechaniczny niewymagający stosowania barier fotoelektrycznych ani technologii sprężonego powietrza zapewnia optymalne ustawienie noża w stosunku do mięsa na początku procesu skórowania. Dzięki temu zostanie usunięta maksymalna ilość skóry. Pozostałości skórki mogą wynosić zaledwie 1%, w zależności od rodzaju produktu i kawałka mięsa, co oznacza, że ​​nie jest wymagana prawie żadna dodatkowa obróbka. Pomaga to zaoszczędzić pracę i czas oraz podnosi jakość produktu. Ponieważ resztek skórki nie trzeba usuwać nożem ręcznym, powierzchnia produktu ulega mniejszemu uszkodzeniu.

Wysokość rolki dociskowej można indywidualnie regulować w ciągu kilku sekund, dzięki czemu przestoje między produktami są minimalne. Zawieszenia maszyny i zespół sprężyn można regulować, aby uzyskać najlepsze możliwe ustawienia ciśnienia dla każdego rodzaju kawałka mięsa.

Zalety skórowaczki taśmowej Maja BXAplus 754:

  • Najwyższe standardy bezpieczeństwa
  • Łatwa wymiana noża dzięki urządzeniu szybkoblokującemu
  • Nie trzeba zdejmować uchwytu noża do czyszczenia
  • Szybkie i łatwe czyszczenie i konserwacja
  • Spełnia normę UE EN 12355
  • Znak jakości GS potwierdzający bezpieczeństwo, przetestowany przez niemiecką instytucję BGN

Galeria Produktu

Dane techniczne

Szerokość cięcia:

754mm (30”)

Szerokość maszyny:

1326 mm (52,2 cala

Głębokość:

1912 mm (75,3 cala)

Wysokość pokrywy maszyny zamkniętej/otwartej:

1313/1644 mm (51,7/64,7”)

Podłączenie elektryczne :

400 V/50 Hz/3AC 208-230/460 V/60 Hz 1,5 kW 2,0 KM

Waga:

400 kg (880 funtów)

Wiedza

Do pobrania

Katalog Weindich - Kompetencje przemysł spożywczy

pokrewne produkty

najczęściej ZADAWANE PYTANIA

  • Skórowarka Maja BXAplus 754 przeznaczona jest do przenośnikowego oskórowania wszystkich świeżych kawałków wieprzowiny, np. boczku, słoniny, szynki, łopatki i innych.
  • Wysoka wydajność dzięki automatycznej kontroli cięcia i optymalnemu dociskowi
  • Minimalne pozostałości skórki (do 1%)
  • Brak konieczności ręcznego usuwania resztek skórki
  • Mniejsze uszkodzenia powierzchni produktu
  • Szybka i łatwa wymiana noża
  • Łatwe czyszczenie i konserwacja
  • Spełnia normę UE EN 12355
  • Posiada znak jakości GS
  • Urządzenie nadaje się do oskórowania wszystkich świeżych kawałków wieprzowiny, m.in.:
  • Boczek
  • Słonina
  • Szynka (bez kości i bez wierzchu)
  • Łopatka (z kością i bez kości, z golonką)
  • Podgardle
  • Czapka szynkowa
  • Szerokość cięcia: 754 mm (30”)
  • Szerokość maszyny: 1326 mm (52,2 cala)
  • Głębokość: 1912 mm (75,3 cala)
  • Wysokość pokrywy maszyny zamkniętej/otwartej: 1313/1644 mm (51,7/64,7”)
  • Podłączenie elektryczne: 400 V/50 Hz/3AC 208-230/460 V/60 Hz: 1,5 kW 2,0 KM
  • Waga: 400 kg (880 funtów)
  • Urządzenie spełnia normę UE EN 12355 i posiada znak jakości GS, co potwierdza jego bezpieczeństwo.
  • Częstotliwość wymiany noża zależy od intensywności użytkowania urządzenia. Zaleca się regularne sprawdzanie ostrości noża i jego wymianę w razie potrzeby.
  • Urządzenie jest łatwe do czyszczenia i konserwacji. Zaleca się regularne czyszczenie maszyny po każdym użyciu. Więcej informacji na temat czyszczenia i konserwacji można znaleźć w instrukcji obsługi.

zapytaj o produkt

SZYBKI KONTAKT

Chciałbyś aby nasz specjalista skontaktował się z Tobą w celu omówienia Twoich potrzeb?

Skorzystaj z poniższego formularza i wkrótce się z Tobą skontaktujemy!

Zgłoszenie serwisowe

Typ zgłoszenia:
Dane firmy:

Opis usterki:

Lokalizacja urządzenia:

Żądanie reklamującego:
Dołącz plik (max rozmiar: 5mb; typ pliku: pdf / jpg):

formularz aplikacyjny