Odbłaniarka Maja Easy – dlaczego warto stosować?
- Stosowanie odbłaniarki uszlachetnia mięso
- Oszczędność czasu
- Zwiększenie wydajności pracy
- Doskonała jakość produktu – powierzchnia mięsa pozostaje nienaruszona, bez nacięć spowodowanych ręczną pracą noża, co może prowadzić do wysychania i znacznej utraty jakości
- Atrakcyjniejszy wygląd mięsa
- Powtarzalność – mięso niezależnie od umiejętności operatora będzie prezentować pożądaną jakość
Odbłaniarka Maja Easy – zastosowanie
MAJA EASY usuwa błony z każdego rodzaju okrągłych kawałków mięsa, takich jak wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna, drób, konina, a także jagnięcina, mięso ze strusia czy kangura. Jest to idealne rozwiązanie dla firm, które rozpoczynają pracę z odbłaniarką, dla małych i średnich zakładów mięsnych oraz producentów wysokiej jakości produktów mięsnych.
Odbłaniarka Maja Easy – najważniejsze cechy
- Wygodne sterowanie w trybie START/STOP za pomocą pedału nożnego
- Wałek transportowy jest stale oczyszczany z resztek mięsa podczas procesu odbłaniania
- Dwa systemy czyszczenia: wybór między trzema wałkami czyszczącymi MAJA a czyszczeniem sprężonym powietrzem
- Łatwa wymiana noża bez użycia narzędzi dzięki szybkozłączce
- Brak konieczności demontażu uchwytu noża do czyszczenia
- Szybkie i łatwe czyszczenie oraz konserwacja
- Elastyczna instalacja i oszczędność miejsca – duża zaleta w małych pomieszczeniach
- Może być używana w zakładach produkcyjnych i działach wykrawania, a także w strefach sprzedaży w rzeźniach i supermarketach
- Wysoki standard bezpieczeństwa zgodny z normami UE EN 12355 dla maszyn odskórzających
- Certyfikat bezpieczeństwa GS, przetestowany przez niemiecką organizację BGN
- Higieniczna konstrukcja maszyny zapewniająca optymalne warunki sanitarno-higieniczne