Opis urządzenia

MAJA BXAplus 434 przeznaczona jest do przenośnikowego oskórowania wszystkich świeżych kawałków wieprzowiny, np. boczku, boczku, słoniny, słoniny z karku, podgardla, łopatki i czapki szynkowej, łopatki bez kości (także z golonką bez kości) oraz szynki bez kości i bez wierzchu, itp.

Skórowanie za pomocą urządzenia zorientowane jest na wydajność dzięki automatycznej kontroli cięcia i optymalnemu dociskowi. Proces mechaniczny niewymagający stosowania barier fotoelektrycznych ani technologii sprężonego powietrza zapewnia optymalne ustawienie noża w stosunku do mięsa na początku procesu skórowania. Dzięki temu zostanie usunięta maksymalna ilość skóry. Pozostałości skórki mogą wynosić zaledwie 1%, w zależności od rodzaju produktu i kawałka mięsa, co oznacza, że ​​nie jest wymagana prawie żadna dodatkowa obróbka. Pomaga to zaoszczędzić pracę i czas oraz podnosi jakość produktu. Ponieważ resztek skórki nie trzeba usuwać nożem ręcznym, powierzchnia produktu ulega mniejszemu uszkodzeniu.

Wysokość rolki dociskowej można indywidualnie regulować w ciągu kilku sekund, dzięki czemu przestoje między produktami są minimalne. Zawieszenia maszyny i zespół sprężyn można regulować, aby uzyskać najlepsze możliwe ustawienia ciśnienia dla każdego rodzaju kawałka mięsa.

Zalety skórowaczki taśmowej Maja BXAplus 434:

  • Najwyższe standardy bezpieczeństwa
  • Łatwa wymiana noża dzięki urządzeniu szybkoblokującemu
  • Nie trzeba zdejmować uchwytu noża do czyszczenia
  • Szybkie i łatwe czyszczenie i konserwacja
  • Spełnia normę UE EN 12355
  • Znak jakości GS potwierdzający bezpieczeństwo, przetestowany przez niemiecką instytucję BGN

Galeria Produktu

Dane techniczne

Szerokość cięcia:

434mm (17”)

Szerokość maszyny:

1006 mm (39,6 cala)

Głębokość:

1912 mm (75,3 cala)

Wysokość pokrywy maszyny zamkniętej/otwartej:

1313/1644 mm (51,7/64,7”)

Podłączenie elektryczne 400 V/50 Hz/3AC 208-230/460 V/60 Hz:

1,1 kW 1,47 K

Waga:

350 kg (770 funtów)

Wiedza

Do pobrania

Katalog Weindich - Kompetencje przemysł spożywczy

pokrewne produkty

najczęściej ZADAWANE PYTANIA

  • Jest to maszyna do przenośnikowego oskórowania świeżych kawałków wieprzowiny, takich jak boczek, słonina, szynka i inne.
  • Wysoka wydajność dzięki automatycznej kontroli cięcia i optymalnemu dociskowi.
  • Minimalne pozostałości skórki (do 1%)
  • Oszczędność czasu i pracy
  • Mniejsze uszkodzenia powierzchni produktu
  • Łatwa wymiana noża
  • Szybkie i łatwe czyszczenie
  • Spełnia normę UE EN 12355
  • Posiada znak jakości GS
  • Maszyna przeznaczona jest do oskórowania wszystkich świeżych kawałków wieprzowiny, m.in.:
  • Boczek
  • Słonina
  • Podgardle
  • Łopatka
  • Szynka (bez kości i bez wierzchu)
  • Łopatka bez kości (z golonką bez kości)
  • Szerokość cięcia: 434 mm (17”)
  • Szerokość maszyny: 1006 mm (39,6 cala)
  • Głębokość: 1912 mm (75,3 cala)
  • Wysokość pokrywy maszyny zamkniętej/otwartej: 1313/1644 mm (51,7/64,7”)
  • Podłączenie elektryczne: 400 V/50 Hz/3AC 208-230/460 V/60 Hz
  • Moc: 1,1 kW / 1,47 kW
  • Waga: 350 kg (770 funtów)
  • Tak, do obsługi maszyny wymagane jest przeszkolenie przez autoryzowany serwis.
  • Skontaktuj się z autoryzowanym dystrybutorem maszyn MAJA.
  • Tak, maszyna jest objęta gwarancją producenta.
  • Dostępne są różne opcje dodatkowe, m.in.:
  • System odprowadzania skórek
  • System mycia taśmy
  • Wózek transportowy
  • Tak, maszyna spełnia normę UE EN 12355 i posiada znak jakości GS.

zapytaj o produkt

SZYBKI KONTAKT

Chciałbyś aby nasz specjalista skontaktował się z Tobą w celu omówienia Twoich potrzeb?

Skorzystaj z poniższego formularza i wkrótce się z Tobą skontaktujemy!

Zgłoszenie serwisowe

Typ zgłoszenia:
Dane firmy:

Opis usterki:

Lokalizacja urządzenia:

Żądanie reklamującego:
Dołącz plik (max rozmiar: 5mb; typ pliku: pdf / jpg):

formularz aplikacyjny