Mieszałki Seydelmann, dostępne w modelach MR 600, MR 1000, MR 1300, MR 1800, MR 2500, MR 3500 oraz MR 4700, gwarantują optymalny przebieg pracy oraz najkrótszy możliwy czas przetwarzania. Idealnie sprawdzają się podczas mieszania surowców, takich jak wstępnie rozdrobnione mięso z przyprawami i dodatkami, przeznaczonych do produkcji hamburgerów, kiełbas, kebabów oraz produktów roślinnych i serowych.
Innowacyjna i unikalna geometria mieszania umożliwia intensywne, szybkie i równomierne mieszanie, a także całkowite opróżnianie mieszalnika. Wszystkie modele oferują funkcję gotowania i chłodzenia, a opcjonalnie można zintegrować urządzenie ważące, które precyzyjnie określa aktualną wagę mieszanki, zapewniając dodanie składników w odpowiedniej ilości.
Charakterystyczne dla Seydelmann spawanie, a także solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej ramy maszyny i zasobnika, sprawiają, że urządzenia te są niezwykle wytrzymałe, niezawodne i długowieczne.