Opis urządzenia

Piece kontaktowe FMT to idealne rozwiązanie do grillowania szerokiej gamy produktów spożywczych. Zapewniają one perfekcyjne rezultaty w postaci odpowiedniej barwy, chrupkości, smaku i konsystencji grillowanych potraw.

Sekretem pieców FMT jest technologia gotowania kontaktowego. Produkt transportowany jest za pomocą dwóch taśm, które stykają się z rozgrzanymi płytami grzewczymi. Ciepło przenoszone jest bezpośrednio na powierzchnię produktu, zapewniając równomierne i efektywne grillowanie.

Piece FMT dostępne są w różnych konfiguracjach, aby dopasować się do różnych potrzeb produkcyjnych. Szeroki wybór opcji i akcesoriów, takich jak system prowadzenia pasa, system mycia, regulacja wysokości pasa, czy płyty grzewcze z oznaczeniem grilla opalanego węglem drzewnym, zapewniają elastyczność i dopasowanie do specyfiki produktu i procesu.

Piece FMT są zoptymalizowane pod kątem wydajności i łatwości obsługi. Sterowanie PLC za pomocą ekranu dotykowego zapewnia intuicyjną kontrolę nad parametrami procesu.

Piece FMT dostępne są w standardowych szerokościach taśm 400, 600 i 1.000 mm. Istnieje również możliwość zamówienia pieców o niestandardowych wymiarach, aby dopasować je do specyficznych potrzeb klienta.

Zalety pieców kontaktowych FMT:

  • Szybkie gotowanie, większa wydajność
  • Gotowanie kontaktowe po obu stronach
  • Profile do znakowania grilli według wymagań klienta
  • Poprawiony wygląd produktu;
  • Lepsze przetwarzanie i efektywność energetyczna;
  • Duże okno aplikacji
  • Łatwy w instalacji na różnych liniach produkcyjnych;
  • Higieniczna konstrukcja;
  • Kółka z możliwością regulacji wysokości;
  • Łatwe w obsłudze;
  • Łatwe do czyszczenia.

Galeria Produktu

Dane techniczne

Wiedza

Do pobrania

Katalog Weindich - Kompetencje przemysł spożywczy

pokrewne produkty

najczęściej ZADAWANE PYTANIA

  • Piece kontaktowe FMT służą do grillowania szerokiej gamy produktów spożywczych, zapewniając perfekcyjne rezultaty w postaci odpowiedniej barwy, chrupkości, smaku i konsystencji.
  • Sekretem pieców FMT jest technologia gotowania kontaktowego.
  • Produkt transportowany jest za pomocą dwóch taśm, które stykają się z rozgrzanymi płytami grzewczymi.
  • Ciepło przenoszone jest bezpośrednio na powierzchnię produktu, zapewniając równomierne i efektywne grillowanie.
  • Piece FMT dostępne są w różnych konfiguracjach, aby dopasować się do różnych potrzeb produkcyjnych. Szeroki wybór opcji i akcesoriów, takich jak system prowadzenia pasa, system mycia, regulacja wysokości pasa, czy płyty grzewcze z oznaczeniem grilla opalanego węglem drzewnym, zapewniają elastyczność i dopasowanie do specyfiki produktu i procesu.
  • Szybkie gotowanie, większa wydajność
  • Gotowanie kontaktowe po obu stronach
  • Profile do znakowania grilli według wymagań klienta
  • Poprawiony wygląd produktu;
  • Lepsze przetwarzanie i efektywność energetyczna;
  • Duże okno aplikacji
  • Łatwy w instalacji na różnych liniach produkcyjnych;
  • Higieniczna konstrukcja;
  • Kółka z możliwością regulacji wysokości;
  • Łatwe w obsłudze;
  • Łatwe do czyszczenia.
  • Piece FMT dostępne są w standardowych szerokościach taśm 400, 600 i 1.000 mm.
  • Tak, istnieje również możliwość zamówienia pieców o niestandardowych wymiarach, aby dopasować je dospecyficznych potrzeb klienta.
  • Szeroki wybór opcji i akcesoriów, takich jak system prowadzenia pasa, system mycia, regulacja wysokości pasa, czy płyty grzewcze z oznaczeniem grilla opalanego węglem drzewnym.
  • Sterowanie PLC za pomocą ekranu dotykowego zapewnia intuicyjną kontrolę nad parametrami procesu

zapytaj o produkt

SZYBKI KONTAKT

Chciałbyś aby nasz specjalista skontaktował się z Tobą w celu omówienia Twoich potrzeb?

Skorzystaj z poniższego formularza i wkrótce się z Tobą skontaktujemy!

Zgłoszenie serwisowe

Typ zgłoszenia:
Dane firmy:

Opis usterki:

Lokalizacja urządzenia:

Żądanie reklamującego:
Dołącz plik (max rozmiar: 5mb; typ pliku: pdf / jpg):

formularz aplikacyjny