Opis urządzenia

Kuter przelotowy próżniowy Seydelmann to urządzenia wyposażone w unikalny system płyty perforowanej i tnącej, idealne do produkcji emulsji i najdelikatniejszych rodzajów kiełbas gotowanych. Kuter przelotowy próżniowy Seydelmann może pracować zarówno w trybie próżniowym, jak i bez próżni. W trybie próżniowym próżnia jest tworzona w zestawie tnącym, co oznacza, że powietrze jest ciągle usuwane z produktu podczas procesu cięcia i emulgacji. Wartości próżni mogą być indywidualnie dostosowywane za pomocą systemu sterowania.

Konstrukcja maszyny

Rama maszyny Seydelmann jest wykonana ze stali nierdzewnej i całkowicie zamknięta, aby wszystkie rury, silniki i inne części były zintegrowane z maszyną. Wszystkie krawędzie są zaokrąglone, a powierzchnie precyzyjnie wypolerowane i zaprojektowane ze spadkiem, aby woda czyszcząca całkowicie spływała z wszystkich powierzchni. Dzięki wbudowanym osłonom i zamkniętemu dnu ramy maszyny, woda nie może dostać się do wnętrza maszyny, co zapobiega zanieczyszczeniom.

Zalety kutra przelotowo próżniowego Seydelmann

  • Możliwość pracy w trybie próżniowym i bez próżni
  • Precyzyjne polerowane powierzchnie zapewniające łatwe czyszczenie
  • Zintegrowana konstrukcja z zamkniętym dnem zapobiegająca zanieczyszczeniom
  • Wszechstronność zastosowania w różnych przemysłach spożywczych

Kuter przelotowy próżniowy Seydelmann dostępne modele

Seydelmann KK 144 C – średnica płyty 140 mm

Seydelmann KK 254 C – średnica płyty 250 mm

Seydelmann KK 254 – średnica płyty 250 mm

Galeria Produktu

Dane techniczne

Model:

KK 144 C

Średnica płyty perforowanej:

140 mm

Zestaw tnący:

bezkontaktowy 3-, 5-, 7-częściowy

Silnik:

AC-6

Wydajność godzinowa:

2-9 t/h

Moc silnika:

90 kW / 121 HP (AC-6)

Pojemność zasobnika:

185, 270, 550 litrów

Waga:

1200 kg (185 l, 270 l), 1250 kg (550 l)

Wysokość (185 l / 270 l / 550 l):

1150 / 1313 / 1150 mm

Głębokość (185 l / 270 l / 550 l):

1145 / 1285 / 1060 mm

Szerokość (185 l / 270 l / 550 l):

1786 / 1845 / 1816 mm

Wiedza

Do pobrania

Katalog Weindich - Kompetencje przemysł spożywczy

pokrewne produkty

najczęściej ZADAWANE PYTANIA

Kuter przelotowy próżniowy Seydelmann oferuje możliwość pracy w trybie próżniowym i bez próżni, precyzyjnie polerowane powierzchnie ułatwiające czyszczenie oraz zintegrowaną konstrukcję z zamkniętym dnem, zapobiegającą zanieczyszczeniom. Jest wszechstronny i znajduje zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego.

W trybie próżniowym w kutrze Seydelmann próżnia jest tworzona w zestawie tnącym, co oznacza, że powietrze jest ciągle usuwane z produktu podczas procesu cięcia i emulgacji. Dzięki temu produkt końcowy jest bardziej jednorodny i pozbawiony pęcherzyków powietrza.

Dostępne modele to Seydelmann KK 144 C, KK 254, i KK 254 C. Każdy model ma różne średnice płyt perforowanych i różne pojemności zasobników:

KK 144 C: Średnica płyty 140 mm, pojemność zasobnika 185, 270, 550 litrów.

KK 254 C: Średnica płyty 250 mm, pojemność zasobnika 220, 550, 900 litrów.

KK 254: Średnica płyty 250 mm, pojemność zasobnika 250 litrów.

Kuter przelotowy próżniowy Seydelmann jest szczególnie odpowiedni do końcowej emulgacji wcześniej zmielonego materiału, produkcji delikatnych kiełbas, jak Lyoner czy parówki, oraz produktów z grubszym nadzieniem, jak Jagdwurst i Bierwurst. Jest także wykorzystywany w przemyśle żywności dla dzieci, serów oraz karm dla zwierząt.

zapytaj o produkt

SZYBKI KONTAKT

Chciałbyś aby nasz specjalista skontaktował się z Tobą w celu omówienia Twoich potrzeb?

Skorzystaj z poniższego formularza i wkrótce się z Tobą skontaktujemy!

Zgłoszenie serwisowe

Typ zgłoszenia:
Dane firmy:

Opis usterki:

Lokalizacja urządzenia:

Żądanie reklamującego:
Dołącz plik (max rozmiar: 5mb; typ pliku: pdf / jpg):

formularz aplikacyjny