Zaprojektowana do krojenia świeżego mięsa na porcje, kostki i paski o stałej masie, o jednolitym kształcie i grubości, V-Cut 240 to wysoce elastyczna krajalnica do porcjowania.
Zmiana jednego produktu na inny jest szybka i łatwa przy minimalnym czasie konfiguracji i bez użycia narzędzi. Porcje wyładowywane są w formie wstępnie sformatowanej w celu dalszej obróbki lub automatycznego pakowania. V-Cut 240 dostarcza porcje w partiach o stałej wadze do bezpośredniego ręcznego lub automatycznego pakowania na tacki. Pierwsze i ostatnie cięcie są automatycznie identyfikowane i odprowadzane oddzielnie.
Aby nadać każdej porcji jednolity wygląd, mięso umieszcza się w formie, w której jest formowane, a następnie zostaje dokładnie pocięte na porcję o ustalonej masie i kształcie. Doskonały nóż spiralny zapewnia jakość cięcia i stałą grubość plasterków. Nowoczesna technologia serwonapędu zapewnia najbardziej wydajne i precyzyjne porcjowanie.
Zaawansowane oprogramowanie umożliwia tworzenie porcji o zoptymalizowanej wadze, stałej grubości plasterków lub zoptymalizowanej wydajności.
Aby porcjowanie mogło odbywać się bez przerw i przy minimalnym czasie nieprodukcyjnym, V-Cut 240 posiada system obrotowych komór, który umożliwia ciągłe podawanie surowca. Ta funkcja zapewnia również najwyższy poziom bezpieczeństwa operatora.
Zalety:
- Wiele typów produktów
- Szybkie i łatwe zmiany
- Jednolity kształt i waga porcji
- Maksymalna wydajność
- Najwyższy poziom bezpieczeństwa operatora